Teurastusta edeltävä paasto ja kuitupitoinen rehu parantavat sianlihan laatua
Partanen, Kirsi; Honkavaara, Markku; Siljander-Rasi, Hilkka; Kivistö, Nina (2006)
Partanen, Kirsi
Honkavaara, Markku
Siljander-Rasi, Hilkka
Kivistö, Nina
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
63
Numero
1(20.3.2006)
Sivut
11
Maaseudun Tulevaisuus
2006
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015380
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015380
Tiivistelmä
Hyvä punertava väri, vähäinen kudosnesteiden valuma ja riittävä lihaksen sisäisen rasvan määrä ovat tärkeitä, kuluttajien ja elintarviketeollisuuden kaipaamia, sianlihan laatuominaisuuksia. Niihin pyritään vaikuttamaan sekä jalostuksen että rotuvalintojen avulla. Lihan sopivaa happamuusastetta, hyvää väriä ja pientä valumaa tavoitellaan myös teurastusta edeltävän paaston ja sikojen loppukasvatukseen kehitettyjen, niin kutsuttujen strategisten ruokintojen avulla.
Collections
- Julkaisut [86800]