Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Introduction of automatic milking system in Finland effect on milk quality

Salovuo, Heidi; Ronkainen, Pilvi; Heino, Antti; Suokannas, Antti; Ryhänen, Eeva-Liisa (2005)

 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v14n4p346.pdf (88.57Kt)
Lataukset 


Salovuo, Heidi
Ronkainen, Pilvi
Heino, Antti
Suokannas, Antti
Ryhänen, Eeva-Liisa

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
14

Numero
4

Sivut
346-353


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2005
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311380
Tiivistelmä
Lypsy ja siihen liittyvät työt muuttuvat tilalla, kun automaattinen lypsyjärjestelmä otetaan käyttöön. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia automaattisen lypsyjärjestelmän käyttöönoton vaikutusta maidon koostumukseen ja laatuun Suomessa. Tutkimus toteutettiin kolmella tilalla, jotka olivat ensimmäisiä automaattilypsytiloja Suomessa. Maidon kemiallinen koostumus, somaattiset solut, kokonaisbakteerit, jäätymispiste, vapaat rasvahapot, Bacillus cereus, klostridi-itiöt, psykrotrofit bakteerit, ja koliformiset bakteerit määritettiin. Automaattilypsyn käyttöönoton jälkeen somaattisten solujen, kokonaisbakteerien, psykrotrofisten ja koliformisten bakteerien määrät olivat korkeampia kuin perinteisesti lypsettäessä, mutta erot eivät olleet tilastollisesti merkitseviä. Klostridi-itiöiden määrä oli samalla tasolla automaattilypsymaidossa ja perinteisesti lypsetyssä maidossa. Bacillus cereuksen määrä oli hyvin alhainen molemmilla lypsytavoilla. Maidon rasvapitoisuus ja vapaiden rasvahappojen määrä kohosivat automaattisen lypsyn käyttöönoton jälkeen. Jäätymispiste kohosi ensimmäisten kolmen kuukauden kuluessa laitteiston käyttöönotosta. Vaikka maidon laatu heikkeni, se oli edelleen Eluokan maitoa.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus