Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Microbial quality of linseed and fibre hemp plants during growing and harvest seasons

Koivula, M.; Kymäläinen, Hanna-Riitta; Vanne, Liisa; Levo, Seija; Pehkonen, Aarne; Sjöberg, Anna-Maija (2004)

 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v13n4p327.pdf (219.0Kt)
Lataukset 


Koivula, M.
Kymäläinen, Hanna-Riitta
Vanne, Liisa
Levo, Seija
Pehkonen, Aarne
Sjöberg, Anna-Maija

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
13

Numero
4

Sivut
327-337


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2004
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311311
Tiivistelmä
Öljypellavaa ja kuituhamppua voidaan käyttää moniin teollisiin sovelluksiin. Tässä tutkimuksessa mitattiin pellavan ja kuituhampun korsien mikrobiologista laatua vuosien 2001 ja 2002 kasvukausien ja korjuun aikana. Mikrobiologisissa määrityksissä käytettiin Hygicult® TPC- ja Y&F -kastolevyjä ja pintaviljelymenetelmää. Kasvukauden 2001 aikana olosuhteet olivat pääasiassa kosteat, kun taas kasvukausi 2002 oli melko kuiva ja lämpimämpi kuin kasvukausi 2001. Homeiden ja bakteerien määrä kasveissa lisääntyi huomattavasti kasvukauden 2001 lopussa sekä hampussa että pellavassa. Myös kasvukauden 2002 lopussa home- ja bakteerimäärät lisääntyivät, mutta muutos oli tasaisempaa kuin vuoden 2001 kasvukauden aikana. Vuoden 2001 kasvukauden lopussa home- ja bakteeripitoisuudet olivat suurempia kuin 2002 kasvukauden lopussa. Kasveista tunnistettiin mm. seuraavia homesukuja: Cladosporium, Fusarium, Penicillium, Mucor ja Alternaria. Tulosten perusteella mikrobiologiseen turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota koko tuotantoketjussa viljelystä ja korjuukaudesta alkaen.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus