Luke
 

Effect of barley grinding method and sodium polyacrylate supplement in the diet on the performance and stomach ulcer development of growing finishing pigs

Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science|Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1993
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Ohran jauhamistavan ja natriumpolyakrylaattilisäyksen (0,2 %) vaikutuksia lihasikojen kasvuun, rehun hyväksikäyttöön sekä mahahaavauman esiintymiseen tutkittiin ruokintakokeessa 160 sialla. Koerehut sisälsivät ainoana rehuviljana ohraa 77 %. Osa ohrasta jauhettiin vasaramyllyllä, osa valssimyllyllä. Vasaramyllyllä jauhetun viljan hiukkaskoko oli pienempi kuin valssatun ohran. Siitä huolimatta jälkimmäisen vedensidontakyky oli suurempi johtuen luultavasti partikkelien suuremmasta kokonaispinta-alasta. Jauhatusmenetelmällä ei ollut vaikutusta sikojen kasvuun, rehun hyväksikäyttöön eikä teuraslaatuun. Vasaramyllyllä jauhettua viljaa syöneiden sikojen mahalaukkujen esophagusosassa todettiin selvästi enemmän mahahaavauman esiastemuutoksia sekä vakavia mahahaavaumia kuin valssimyllyllä jauhetulla viljalla ruokittujen sikojen mahalaukuissa. Natriumpolyakrylaattilisäyksellä ei ollut vaikutusta sikojen tuotantotuloksiin. Se ei myöskään kyennyt ehkäisemään mahahaavauman esiasteiden syntymistä.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

2

Numero

6

Sivut

Sivut

481-487

ISSN

0789-600X

DOI