Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Effects of gluten and transglutaminase on microstructure, sensory characteristics and instrumental texture of oat bread

Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Roininen, Katariina; Autio, Karin; Lähteenmäki, Liisa (2004)

 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v13n1_2p138.pdf (836.5Kt)
Lataukset 


Salmenkallio-Marttila, Marjatta
Roininen, Katariina
Autio, Karin
Lähteenmäki, Liisa

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
13

Numero
1-2

Sivut
138-150


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2004
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311336
Tiivistelmä
Tässä tutkimuksessa verrattiin taikinaan lisättyjen gluteenin ja transglutaminaasin vaikutusta kauraleivän mikrorakenteeseen, rakenteeseen ja aistittavaan rakenteeseen. Vertailulla haluttiin selvittää, miten makromolekyylien (proteiinin ja tärkkelyksen) tila vaikuttaa leivän mitattaviin ja aistittaviin rakenneominaisuuksiin. Koeleipien rakennetta mitattiin valomikroskopian, instrumentaalisen rakenneprofiilianalyysin ja kuvailevan aistinvaraisen analyysin avulla. Gluteenin ja transglutaminaasin lisäys muutti leivän proteiiniverkon rakennetta ja veden jakautumista proteiini- ja tärkkelysfaasien välillä. Transglutaminaasin vaikutuksesta leivän sisus oli kovempi ja kumimaisempi kuin ilman lisättyä entsyymiä leivottujen leipien. Leipien mikrorakenne vaikutti selvästi niiden aistittaviin ja instrumentaalisesti mitattaviin rakenneominaisuuksiin.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus