Peptides in fermented Finnish milk products
Kahala, Minna; Pahkala, Eero; Pihlanto-Leppälä, Anne (1993)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Kahala, Minna
Pahkala, Eero
Pihlanto-Leppälä, Anne
Julkaisusarja
Agricultural Science in Finland
Volyymi
2
Numero
5
Sivut
379-386
Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1993
Tiivistelmä
Suomalaisten hapanmaitotuotteiden valkuaisaineiden pilkkoutumista tutkittiin varastoinnin aikana. Tuotteista määritettin proteolyysiaste sekä eristettiin ja identifioitiin peptidejä peptidikartalta. Suurin proteolyysiaste todettiin biokefiirissä, kun taas suurin proteolyysiasteen muutos todettiin gefilukses- sa. Erot käytetyissä hapatteissa ja valmistusmenetelmissä kuvastuivat tuotteiden peptidikartoissa. Useimmat tunnistetuista peptideistä olivat peräisin b-kaseiinin N- tai C-terminaalisesta päästä tai as1 -kaseiinin N-terminaalisesta päästä.
Collections
- Julkaisut [86770]