Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Concentration and estimated flow of soluble non-ammonia nitrogen entering the omasum of dairy cows as influenced by different protein supplements

Choi, Chang-Weon; Vanhatalo, Aila; Huhtanen, Pekka (2002)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
afsf11_79.pdf (157.9Kt)
Lataukset 


Choi, Chang-Weon
Vanhatalo, Aila
Huhtanen, Pekka

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
11

Numero
2

Sivut
79-91


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2002
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201604069170
Tiivistelmä
Valkuaistäydennyksen vaikutusta lypsylehmän pötsistä virtaavan liukoisen rehuperäisen typen (N)pitoisuuteen ja määrään tutkittiin 4 × 4 latinalaisen neliön koemallin mukaisessa kokeessa. Koe-eläiminä oli neljä pötsifistelöityä lypsylehmää, jotka saivat kontrolliruokinnalla nurmisäilörehua ja ohraa siten, että syönti oli 95 % vapaasta syönnistä ja säilö rehun ja ohran suhde oli 55:45. Muilla ruokinnoilla perusrehuja korvattiin kalajauholla (6 %),soijarouheella (9 %) ja maissigluteenilla (6 %) siten, että ohran ja säilörehun suhteelliset osuudet pysyivät vakioina ja valkuaistäydennyksenä tulevan typen määrä oli sama kaikilla valkuaisrehuilla. Valkuaistäydennys lisäsi pötsistä virtaavan peptidi-N:n ja liukoisen rehuperäisen N:n pitoisuuksia satakerran ruokasulassa, mutta erot valkuaisrehujen välillä olivat pieniä. Peptidi-N muodosti suurimman osan liukoisesta rehuperäisestä N:st ä osoittaen, että peptidien hydrolyysi aminohapoiksi on rajoittavin vaihe pötsin proteolyysissä. Mikrobi-N:n osuus liukoisesta rehuperäisestä N:stä oli 0,64 osoittaen, että suuri osa satakertaan virtaavasta rehuperäisestä liukoisesta N:stä oli mikrobista alkuperää. Laskelma liukoisen rehuperäisen N:n virtauksesta syötyä kuivaainekiloa kohti osoitti, että kalajauhosta n.49 g kg -1 soijarouheesta n.22 g kg -1 ja maissigluteenista n.37 g kg -1 virtasi ulos pötsistä hajoamatta liukoisessa muodossa.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste