Rukiista löytyy hivenaineita ranteeseen
Eurola, Merja; Hietaniemi, Veli; Niskanen, Markku; Kangas, Arjo; Pahkala, Katri (2002)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Eurola, Merja
Hietaniemi, Veli
Niskanen, Markku
Kangas, Arjo
Pahkala, Katri
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
59
Numero
2(10.6.2002)
Sivut
10
Maaseudun Tulevaisuus
2002
Tiivistelmä
Ruis on tärkeä ravintoaineiden lähde suomalaisessa ruokavaliossa. Rukiin arvoa kivennäis- ja hivenaineiden lähteenä lisää sen runsas käyttö täysjyvätuotteina, jolloin kaikki jyvän kuoriosan tärkeät mineraalit tulevat tuotteeseen mukaan. Lisäksi ruisleivonnassa usein käytetty hapatus vähentää kivennäisaineiden imeytymistä häiritsevää fytaattipitoisuutta.
Collections
- Julkaisut [86800]