Luke
 

Arvokas ruis

Maaseudun Tulevaisuus
2002

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Ruis on pohjoisen Euroopan erikoisvilja, jolla on vankka sija ruokakulttuureissa. Venäjä, Puola, Viro tai Suomi ilman hapanta ruisleipää eivät olisi entisellään. Saksassa viljellään noin kaksi kolmasosaa EU:n rukiista. Puolassa ruista tuotetaan suunnilleen saman verran kuin koko EU:ssa. Viime vuosina ruista on viljelty Suomessa 30 000-45 000 hehtaarin alalla, mikä on noin 2 % peltoalasta. Useimpina vuosina tuotanto ei ole vastannut myllyjen ostamaa määrää, vajaata 90 miljoonaa kiloa. Tuotetun määrän lisäksi myös rukiin laatu on vaihdellut paljon. Niinpä viime vuosina 20-80 % teollisuuden käyttämästä rukiista on jouduttu tuomaan ulkomailta.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

D1 Artikkeli ammattilehdessä

Julkaisusarja

Koetoiminta ja käytäntö

Volyymi

59

Numero

2(10.6.2002)

Sivut

Sivut

2

ISSN

0355-0990

DOI