Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Production of a cellulosic substrate susceptible to enzymatic hydrolysis from prehydrolyzed barley husks

Moldes, Ana Belén; Cruz, José Manuel; Domíniquez, José Manuel; Parajó, Juan Carlos (2002)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
afsf11_51.pdf (225.6Kt)
Lataukset 


Moldes, Ana Belén
Cruz, José Manuel
Domíniquez, José Manuel
Parajó, Juan Carlos

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
11

Numero
1

Sivut
51-58


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2002
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201604069163
Tiivistelmä
An effective process for the chemical-biotechnological utilization of barley husks is reported. A first treatment with sulfuric acid (prehydrolysis) allowed the solubilization of hemicelluloses to give xylose-containing liquors (suitable to make fermentation media for xylitol production) and a solid phase containing cellulose and lignin. The solid residues from prehydrolysis were treated with NaOH in order to increase their cellulase digestibility. In the alkaline treatments, the effects of temperature (in the range, 50-130ºC), reaction time (10-60 min) and NaOH concentration (3-10 weight percent of solution) on the composition of solid residues were assessed by means of an experimental plan with factorial structure. The cellulose content increased with temperature and NaOH concentration, whereas the duration of treatments was not influential within the range tested. The treated samples showed high susceptibility toward the enzymatic hydrolysis with cellulases, leading to almost quantitative glucose yields under selected operational conditions.
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste