Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Effect of harvest time on storage loss and sprouting in onion

Suojala, Terhi (2001)

 
Avaa tiedosto
afsf10_323.pdf (128.9Kt)
Lataukset 


Suojala, Terhi

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
10

Numero
4

Sivut
323-333


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2001
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201604069138
Tiivistelmä
Sadonkorjuuaika vaikuttaa sipulin varastokestävyyteen. Korjuuoptimi ei kuitenkaan ole välttämättä sama tavoiteltaessa korkeaa satoa tai hyvää säilyvyyttä. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli määrittää suotuisin sadonkorjuuaika, kun päämääränä on sekä määrältään että varastolaadultaan hyvä sato. Neljänä vuonna tehdyissä varastointikokeissa käytettiin puutarhatuotannon tutkimusyksikössä ja eteläsuomalaisilla tiloilla viljeltyä satoa. Tulosten mukaan sadonkorjuuta voidaan lykätä 100 %:n tuleentumiseen asti, ja jopa pidempään, ilman varastohävikin merkittävää lisääntymistä. Sateisina vuosina myöhäinen korjuu kuitenkin saattaa heikentää laatua. Sipuleiden versomisalttius vaihteli huomattavasti vuosittain. Varhainen, ennen 50 %:n tuleentumisastetta ajoitettu sadonkorjuu ja viivästetty korjuu lisäsivät versomisriskiä. Tutkimuksen mukaan pitkäaikaiseen varastointiin tarkoitettu sipuli voidaan korjata 50 %:n ja 100 %:n tuleentumisasteen välillä, jopa pari viikkoa täyden tuleentumisen jälkeen varastolaadun heikkenemättä. Näin ollen on mahdollista saavuttaa yhtä aikaa korkea sato ja hyvä varastokestävyys.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus