Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Reducing grain damage in naked oat through gentle harvesting

Kirkkari, Anna-Maija; Peltonen-Sainio, Pirjo; Rita, Hannu (2001)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
afsf10_223.pdf (271.4Kt)
Lataukset 


Kirkkari, Anna-Maija
Peltonen-Sainio, Pirjo
Rita, Hannu

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
10

Numero
3

Sivut
223-229


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2001
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201604069131
Tiivistelmä
Paljasjyväinen kaura on altis sadonkorjuun aikaisille itävyysvaurioille varsinkin kun sato joudutaan puimaan kosteana. Työtehoseuran koetilalla Rajamäellä testattiin paljasjyväisellä kauralla puinnin aiheuttamia itävyysvaurioita eri puintikosteuksissa vuosina 1998-2000. Kun puintikosteus lisääntyi, paljasjyväisen kauran itävyys heikkeni enemmän kuin tavanomaisen kauran. Kosteana puitujen paljasjyväisten kaurojen itävyys oli lähes 20 prosenttiyksikköä alempi kuorelliseen kauraan verrattuna. Itävyysvaurioita pystyttiin alentamaan paljasjyväisellä kauralla vähentämällä puintikelan kierrosnopeutta 1200 kierroksesta/min (28 m/s) 900 kierrokseen (21 m/s). Saatu tulos ei kuitenkaan ollut tilastollisesti merkitsevä. Puintivälin kiristämisellä ei sen sijaan ollut vaikutusta itävyystuloksiin. Tulosten perusteella paljasjyväinen kaura on puitava mahdollisimman kuivana (alle 20 % kosteudessa) itävyyden säilyttämiseksi. Puintikelan kierrosnopeutta alentamalla itävyysvaurioita voidaan välttää korkeammissakin kosteuksissa.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste