Maidon ja munan proteiinit parantavat elintarvikkeiden rakennetta
Rantamäki, Pirjo; Hiidenhovi, Jaakko (2001)
Rantamäki, Pirjo
Hiidenhovi, Jaakko
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
58
Numero
4(3.12.2001)
Sivut
13
Maaseudun Tulevaisuus
2001
Tiivistelmä
Maidon ja kananmunan proteiinit ovat ravitsemuksellisesti arvokkaita. Tämän lisäksi ne ovat elintarvikkeiden rakenteen kannalta erittäin tärkeitä. Näiden proteiinien vaahtoutuvuus, geelinmuodostusominaisuudet, emulgointikyky, vedensidontaominaisuudet, viskositeetti ja liukoisuus vaikuttavat lopputuloksen onnistumiseen, oli sitten kysymys kakusta, leivästä, kastikkeesta tai majoneesista.
Collections
- Julkaisut [87088]