Luke
 

Uusien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden hyväksyttävyys

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuluttajat hyväksyvät uudet terveysvaikutteiset elintarvikkeet. Asiaa tarkastettiin ryhmäkeskustelujen ja kvantitatiivisen aistinvaraisen tutkimuksen avulla. Mallielintarvikkeina olivat konjugoitua linolihappoa sisältävä voi, probioottinen jogurtti ja niiden perinteiset vaihtoehdot. Ryhmäkeskusteluissa selvitettiin kuluttajien näkemyksiä tuotteissa olevasta terveysvaikutuksesta ja kuluttajien tiedon tarpeita. Kvantitatiivisessa aistinvaraisessa tutkimuksessa 285 kuluttajaa sai uuden ja perinteisen tuotteen kotiinsa arvioitavaksi. Puolet vastaajista sai myös tietolehtisen, jossa pyrittiin vastaamaan ryhmäkeskusteluissa esille nousseihin kysymyksiin. Kuluttajat kokivat uudet tuotteet yhtä hyväksyttäviksi kuin perinteisetkin tuotteet. Annetulla informaatiolla oli merkitystä vain uuden terveysvaikutteisen jogurtin hyväksyttävyydelle. Tuotteen aistinvarainen miellyttävyys oli tärkein tekijä arvioitaessa käyttöhalukkuutta kotikäytön jälkeen.

ISBN

951-729-604-5

OKM-julkaisutyyppi

Julkaisusarja

Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Volyymi

Numero

93

Sivut

Sivut

p. 61-66

ISSN

1238-9935

DOI