Maidon antioksidanttitekijöiden karakterisointi, eristäminen ja hyväksikäyttö
Pahkala, Eero; Hyvärinen, Helena; Korhonen, Hannu J. T (1999)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pahkala, Eero
Hyvärinen, Helena
Korhonen, Hannu J. T
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Numero
55
Sivut
p. 108-111
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tiivistelmä
Tässä tutkimuksessa etsittiin ja karakterisoitiin lehmän maidon proteiiniosan antioksidatiivisia yhdisteitä. Tällöin todettiin, että erityisesti maidon kaseiineilla on hyvä antioksidanttikapasiteetti. Kun kaseiineja hydrolysoitiin entsymaattisesti, pystyttiin tuottamaan ja eristämään peptidejä, joilla todettiin olevan huomattavan korkeita antioksidanttiaktiivisuuksia. Lisäämällä voihin aktiivisia komponentteja valmistuksen yhteydessä, pystyttiin estämään rasvan hapettumista säilytyksen aikana.
Collections
- Julkaisut [81061]