Luke
 

Heraproteiinien funktionaalliset ominaisuudet ja käyttösovellutukset

Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää eri heraproteiinifraktioiden toiminnallisia ominaisuuksia ja niihin vaikuttavia tekijöitä sekä tutkia mahdollisuuksia toiminnallisten ominaisuuksien muunteluun. Lisäksi pyrittiin löytämään heraproteiineille uusia käyttösovelluksia. Pääasiallisesti tutkittiin vaahtoutuvuutta, emulgointikykyä ja geelinmuodostusominaisuuksia. Ruoansulatusentsyymien avulla oli mahdollista muunnella toiminnallisia ominaisuuksia valitsemalla sopiva entsyymi ja reaktioaika. Heraproteiinien havaittiin soveltuvan marjoja ja hedelmiä sisältävien välipala- ja jälkiruoka-annosten valmistukseen. Heraproteiineista valmistettiin myös syötäviä kalvoja ja päällysteitä, joiden avulla voitiin edistää elintarvikkeiden säilyvyyttä

ISBN

951-729-542-1

OKM-julkaisutyyppi

B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Volyymi

Numero

55

Sivut

Sivut

p. 80-86

ISSN

1238-9935

DOI