Juustoheran proteiinien eristäminen suodatustekniikalla
Tupasela, Tuomo; Korhonen, Hannu J. T (1999)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Tupasela, Tuomo
Korhonen, Hannu J. T
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Numero
55
Sivut
p. 75-79
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tiivistelmä
Tutkimushankkeen tavoitteena oli kehittää juustoheran proteiinien eristämistä ja käyttää uusia meijeriteknologioita sekä fraktioituja ja modifioituja heraproteiineja uusien tuotteiden kehitykseen. Tutkitut herat olivat teollisesti tuotettua juustonvalmistuksen sivutuotteina syntyvää edam-, emmental- ja raejuustoheraa. Tutkimuksessa havaittiin suodatustekniikan soveltuvan edam-, emmental- ja raejuustoheran proteiinien eristämiseen ja suodatustekniikalla eristettiin edamherasta pääasiallisesti a-laktalbumiinia ja/tai ß-laktoglobuliinia sisältäviä proteiinifraktioita. Sekä proteiinifraktioita että suodatustekniikkaa käytettiin hyväksi muissa Maatalouden tutkimuskeskuksen Elintarvikkeiden tutkimusyksikön heratutkimushankkeíssa. Emmental- ja raejuustoherasta suodattamalla saatuja proteiinipitoisia jakeita hyödynnettiin herajuomien tuotekehitystyössä. Herajuomien reseptejä kehitettiin ja valmistetut tuotteet testataan kuluttajatutkimuksissa.
Collections
- Julkaisut [85968]