Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Juustoheran proteiinien eristäminen suodatustekniikalla

Tupasela, Tuomo; Korhonen, Hannu J. T (1999)

 
Tweet refworks
 

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.


Tupasela, Tuomo
Korhonen, Hannu J. T

Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Numero
55

Sivut
p. 75-79


Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Tutkimushankkeen tavoitteena oli kehittää juustoheran proteiinien eristämistä ja käyttää uusia meijeriteknologioita sekä fraktioituja ja modifioituja heraproteiineja uusien tuotteiden kehitykseen. Tutkitut herat olivat teollisesti tuotettua juustonvalmistuksen sivutuotteina syntyvää edam-, emmental- ja raejuustoheraa. Tutkimuksessa havaittiin suodatustekniikan soveltuvan edam-, emmental- ja raejuustoheran proteiinien eristämiseen ja suodatustekniikalla eristettiin edamherasta pääasiallisesti a-laktalbumiinia ja/tai ß-laktoglobuliinia sisältäviä proteiinifraktioita. Sekä proteiinifraktioita että suodatustekniikkaa käytettiin hyväksi muissa Maatalouden tutkimuskeskuksen Elintarvikkeiden tutkimusyksikön heratutkimushankkeíssa. Emmental- ja raejuustoherasta suodattamalla saatuja proteiinipitoisia jakeita hyödynnettiin herajuomien tuotekehitystyössä. Herajuomien reseptejä kehitettiin ja valmistetut tuotteet testataan kuluttajatutkimuksissa.
Collections
  • Julkaisut [81028]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste