Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Maidon uudet mahdollisuudet

Korhonen, Hannu J. T (1999)

 
Tweet refworks
 

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.


Korhonen, Hannu J. T

Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Numero
55

Sivut
p. 18-29


Maatalouden tutkimuskeskus Maatalouden tutkimuskeskus Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Kuluttajien kiinnostus ruoan terveysvaikutuksia kohtaan on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Tämä on näkynyt selvästi funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämisen myötä. Terveyttä edistäviä aineosia etsitään tiiviisti lukuisista elintarvikkeiden raaka-aineista. Maito on tässä suhteessa kiinnostava tutkimuskohde, sisältäähän se tuhansia biologisesti aktiivisia yhdisteitä. Viime vuosina tehdyt tutkimukset ovatkin osoittaneet, että maito on erinomainen lähde kehitettäessä terveysvaikutteisia elintarvikkeita. Maidon sisältämiä bioaktiivisia aineosia, kuten proteiineja, peptidejä, rasvahappoja ja sokerijohdannaisia sekä probioottisia maitohappobakteereja on jo hyödynnetty menestyksekkäästi terveyttä vahvistavien elintarvikkeiden tuotekehityksessä. On todennäköistä, että tämä kehitys tulee jatkumaan tulevaisuudessa ja antaa maidolle lisäarvoa. Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään maidon uusia mahdollisuuksia terveyden edistämiseen nykyisen tutkimustiedon valossa. MAIUS-maidontutkimusohjelmassa saavutetut tulokset lisäävät merkittävästi tätä tietämystä ja antavat tarvittavaa tieteellistä pohjaa maidon laatu- ja jalostusominaisuuksien ja ravintoarvon parantamiseen edelleen sekä positiivisten terveysvaikutusten hyödyntämiseen.
Collections
  • Julkaisut [81023]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste