"Forsman, Sari" - Selaus tekijän mukaan MTT:n julkaisusarjat
-
Erilaistaminen ja hintastrategiat elintarvikealan maaseutuyrityksissä
Forsman, Sari
Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos. Julkaisuja : 93/1999 (Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos, 1999)Elintarvikealan pieni maaseutuyritys pärjää parhaiten selvästi erilaistetuilla tuotteilla ja massatuotteita korkeammilla hinnoilla. Pienimuotoisessa ja usein myös käsityövaltaisessa elintarvikejalostuksessa tuotekohtaiset ... -
Hintastrategiat ja hintakilpailukyky elintarvikealan maaseutuyrityksissä
Forsman, Sari
MTTL Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos, Tutkimuksia : 221/1997 (Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos, 1997)Tuotteiden erilaistaminen on keskeinen toiminnan vahvuustekijä pienimuotoisessa elintarvikejalostuksessa. Tuotteiden hinta-laatusuhdetta pidetäänkin elintarvikealan maaseutuyrityksissä tärkeämpänä kuin kilpailukykyisiä ... -
How do small rural food-processing firms compete? A resource-based approach to competitive strategies
Forsman, Sari
Agricultural and Food Science : Supplement 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Suomen elintarviketeollisuus on rakenteeltaan polarisoitunut. Lähes jokaisella elintarviketeollisuuden alatoimialalla toimii muutama suuri yritys ja lukumääräisesti paljon liikevaihdoltaan ja työntekijöiden lukumäärältään ... -
Kokonaisvaltaisen suorituskyvyn mittausjärjestelmän rakentaminen elintarvikealan pienyritysten käyttöön. Esitutkimus
Laaksonen, Miia; Forsman, Sari; Immonen, Helena
MTT:n selvityksiä : 64 (MTT, 2004)Tiivistelmä Tutkimuksen päätavoitteena oli rakentaa pieneen elintarvikealalla toimivaan yritykseen sen tarpeita vastaava kokonaisvaltainen suorituskyvyn mittausjärjestelmä. Kokonaisvaltaiset suorituskykymittaristot ... -
Lähiruoan markkinointi vähittäiskauppoihin, suurkeittiöihin ja maaseutumatkailuyrityksiin
Paananen, Jaana; Forsman, Sari
Maa- ja elintarviketalous : 24 (MTT, 2003)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten lähiruokatoiminnalla voidaan edistää elintarvikealan maaseutuyritysten kilpailukykyä ja menestymistä. Lähiruoalla tarkoitetaan ruoantuotantoa ja -kulutusta, joka käyttää oman ... -
Maaseudun pienyritysten hintastrategiat : esimerkkinä liha-alan pienyritykset
Forsman, Sari
Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos. Tiedonantoja : 213/1996 (Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos, 1996)This study examines the pricing of products processed in the countryside. To guarantee the success and continuation of this activity, rural enterprises need to master the strategic areas of business operations. The prices ... -
Tuotteiden kustannusrakenne ja yhteistyön taloudelliset vaikutukset elintarvikealan maaseutuyrityksissä
Vihtonen, Tiina; Forsman, Sari
Maatalouden taloudellinen tutkimuslaitos (MTTL), tutkimuksia : 248 (Vammalan Kirjapaino, 2001)Tuotekohtaisten kustannusten seurannan tärkeys korostuu elintarvikealan maaseutuyrityksissä paitsi tehokkaan ja kannattavan toiminnan myös myyntihinnan määrttämisen perustana. Tähän mennessä pienen elintarvikealan ...