Haku
Viitteet 1-5 / 5
Selenium content of Finnish oats in 1997-1999: effect of cultivars and cultivation techniques
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Tutkimus oli osa Kaura raaka-aineen laadunohjausjärjestelmä -hanketta, jossa selvitettiin laajasti suomalaisen kauran laatua ja soveltuvuutta elintarvikeja rehukäyttöön. Tavoitteena oli selvittää kauran seleenipitoisuuksia ...
Effect of mulching and fertilization on the quality of strawberries
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
A large part of the research carried out with strawberries (Fragaria × ananassa) has been with the aim of gaining higher yields. At the same time postharvest losses are remarkable. Therefore the need for research with ...
Does scale matter? Cost-effectiveness of agricultural nutrient abatement when target level varies
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
Maatalouden ravinnekuormituksen vähentämiseen on suuria paineita, ja vähennyksiltä edellytetään usein kustannustehokkuutta. Esimerkiksi EU:n vesipuitedirektiivi edellyttää kustannustehokkuustarkastelua niiltä ylimääräisiltä ...
Non-wood plants as raw material for pulp and paper
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
Suomessa viljelystä poistettavan peltoalan määrästä esitettiin 1990-luvun alussa arvioita, joiden suuruus vaihteli 0,5 miljoonasta hehtaarista 1 miljoonaan hehtaariin. Samoihin aikoihin hienopaperin kulutus kasvoi ja ...
pH of streams in western Finland - a perspective from the Middle Ages into the mid 21st century
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
In the central parts of western Finland, many streams are severely acidified as a result of land-use activities on overburden (soils) capable of producing and ultimately releasing extreme acidity. Consequently, the extent ...