Luke
 

Luonnonmukaisesti tuotettu härkäpapu lihasikojen rehuna. Tutkimusraportti 4.4.2000.

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Härkäpapu on kohtuullisesti käytettynä hyvä valkuaisrehu lihasikojen ruokintaan. Paras kasvutulos saadaan, kun viljan valkuaistäydennyksestä puolet on härkäpapua ja puolet rypsiä. Alkukasvatusrehussa härkäpapua voi olla korkeintaan 20 %, jotta rehun maittavuus ei kärsi. Härkäpavulla on edullinen vaikutus lihan väriin. Rypsiä ja härkäpapua syöneiden sikojen liha oli hieman maukkaampaa ja mehukkaampaa kuin ohra-soijaruokinnalla olleiden sikojen. Kokeen tulosten perusteella nykyaikaisen sian kasvupotentiaali vaidaan hyödyntää myös luomutuotannossa.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

Julkaisusarja

Volyymi

Numero

Sivut

p. 1-9

ISSN

DOI