Voiko luomusianlihaa tuottaa tehokkaasti?
1996
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Luonnonmukaisen eläintuotannon ohjeita katsellessa näyttäisi siltä, että luomulihan tehokaskin tuotanto on mahdollista, kunhan vaatimukset täyttävät rehun tuottaminen onnistuu. Luomutuotannossa tulee kuitenkin vastaan asioita, joita ei tunneta niin hyvin kuin tavanomaisen tuotannon tekijät. Sen tähden vaikuttaisi siltä, että luomutuottajaksi ei kannata alkaa sellaisen, joka ei osaa kunnolla nykyistä tuotantotekniikkaa. Siis vain parhailla on onnistumisen mahdollisuudet. Luomutuottaja saattaa joutua myös jalostamaan ja markkinoimaan tuotteensa. Yhteistyö naapurien kanssa olisi suuri vahvuus. Myöskin mitä useampi luomulihantuottaja lähistöllä on, sitä helpommin ja kannattavammin teurastus ja lihan jatkojalostus on järjestettävissä. Sikatutkijana on todettava, että ensinnäkin tulevaisuuden suuntauksena luomutuotanto tai vastaava on kasvava alue. Bulkkituotanto saattaa vähitellen siirtyä pois Euroopasta sinne, missä halpaa rehua tuotetaan, eikä ympäristöstä tarvitse välittää. En usko, että meille tarvitaan luomusianlihan tutkimusasemaa, mutta selvää on, että samat tutkimusmenetelmät eivät täysin palvele luomutuotannon ja tavanomaisen tuotannon ongelmien ratkaisemista.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
B3 Vertaisarvioimaton artikkeli konferenssijulkaisussa
Julkaisusarja
Volyymi
Numero
Sivut
Sivut
p. 28-30
