Lääke- ja elintarviketeollisuuden laatuvaatimukset mintuille ja minttuöljyille
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Tärkeimmät minttulajit ovat piparminttu, viherminttu ja japaninminttu. Näistä piparminttu on Suomessa ja Euroopassa tärkein. Sekä piparmintunlehdelle että piparminttuöljylle löytyy monografiat, jotka sisältävät laatuvaatimukset Euroopan farmakopeasta. Viherminttua viljellään ja käytetään runsaasti Yhdysvalloissa. Japaninminttua tuotetaan puolestaan Kiinassa ja Brasiliassa. Japaninminttuöljylle on tyypillistä hyvin suuri mentolipitoisuus ja sitä käytetäänkin mentolin eristämiseen. Tämän jälkeen dementoloitua öljyä voidaan vielä hyödyntää teollisuudessa. Kaikilla mainituilla minttuöljyillä on käyttöä lääke-, elintarvike-, kosmetiikka- ja tupakkateollisuudessa.
ISBN
951-729-556-1
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Volyymi
Numero
66
Sivut
Sivut
p. 29-33
ISSN
1238-9935