Luke
 

Lääke- ja elintarviketeollisuuden laatuvaatimukset mintuille ja minttuöljyille

Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tärkeimmät minttulajit ovat piparminttu, viherminttu ja japaninminttu. Näistä piparminttu on Suomessa ja Euroopassa tärkein. Sekä piparmintunlehdelle että piparminttuöljylle löytyy monografiat, jotka sisältävät laatuvaatimukset Euroopan farmakopeasta. Viherminttua viljellään ja käytetään runsaasti Yhdysvalloissa. Japaninminttua tuotetaan puolestaan Kiinassa ja Brasiliassa. Japaninminttuöljylle on tyypillistä hyvin suuri mentolipitoisuus ja sitä käytetäänkin mentolin eristämiseen. Tämän jälkeen dementoloitua öljyä voidaan vielä hyödyntää teollisuudessa. Kaikilla mainituilla minttuöljyillä on käyttöä lääke-, elintarvike-, kosmetiikka- ja tupakkateollisuudessa.

ISBN

951-729-556-1

OKM-julkaisutyyppi

B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Volyymi

Numero

66

Sivut

Sivut

p. 29-33

ISSN

1238-9935

DOI