Luke
 

Ekspanderprosessoinnin vaikutus viljan ja sen sivutuotteiden rehuarvoon

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Ekspanderprosessoinnilla ei pystytä parantamaan ohran tai vehnäleseiden kokonaissulavuutta ja raakaproteiinin hyväksikäyttöä kasvavilla lihasioilla. Prosessointi ei myöskään vaikuta sikojen kasvuun, rehun hyväksikäyttöön tai ruhojen teuraslaatuun, joten dieetin rehuarvo ei parane. Vehnäleseitä sisältävän dieetin raakaproteiinin sulavuus on huonompi kuin ohra-soija dieetin, mutta imeytyneen proteiinin käyttökelpoisuus on yhtä hyvä. Myös muiden ravintoaineiden sulavuus on huonompi, mistä johtuen siat kasvavat hitaammin ja rehuhyötysuhde (rehu kg/lisäkasvu kg) on huonompi.

ISBN

951-808-034-8

OKM-julkaisutyyppi

B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja

Volyymi

Numero

888

Sivut

Sivut

p. 132-137

ISSN

0789-9661

DOI