Luke
 

Ruokintatutkimuksen tarpeellisuus

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Sikojen ruokintatutkimus aloitettiin Suomessa 1920-luvulla ja sen saavutukset ovat kiistattomat. Suomi on kilpailukykyinen ja edistyksellinen sikatalousmaa. Siat lisääntyvät ja kasvavat hyvin. Ne muuntavat rehun tehokkaasti punaiseksi lihaksi, jollaista kuluttajat mielellään ostavat. Kotimaiset rehuraaka-aineet on pääosin tutkittu, ja suositukset niiden hyödyntämiseksi annettu. Kilpailukyvyn säilyttäminen edellyttää tutkimusta ja tuotekehitystä. Suomen sikatalouden ongelmat eivät kiinnosta muiden maiden tutkijoita. Ruokintatutkijat tuottavat vastauksia kotimaisiin ongelmiin. Tärkeää on myös työ, joka tehdään ulkomaisen tutkimuksen seuraamisessa ja tulosten siirtämisessä ammatinharjoittajien saataville.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

Julkaisusarja

Volyymi

Numero

Sivut

Sivut

ISSN

DOI