Luke
 

Käsittelyn vaikutus viljan sulavuuteen sinikettujen rehussa

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Turkiseläinrehu valkuaispitoisuutta on alennettu viime vuosina kustannus- ja ympäristösyistä. Valkuaisraaka-aineita on korvattu viljalla. Rehuvilja on edullinen raaka-aine, joka alentaa rehun kokonaishintaa. Ohra sisältää liukoista kuitua, joka huonontaa viljan sulavuutta. Liukoisen kuidun vaikutuksesta ruokasula muuttuu viskoosiksi geeliksi, uloste muuttuu sitkeäksi ja tahraavaksi. Turkiseläinrehuun käytettävä vilja on suurelta osin joko esikypsytettyä tai puuroksi keitettyä. Pyrittäessä viljan käytön maksimointiin on selvitettävä käsittelymenetelmien vaikutus viljan sulavuuteen

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Julkaisusarja

Volyymi

Numero

Sivut

[9 p.]

ISSN

DOI