Käsittelyn vaikutus viljan sulavuuteen sinikettujen rehussa
2004
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Turkiseläinrehu valkuaispitoisuutta on alennettu viime vuosina kustannus- ja ympäristösyistä. Valkuaisraaka-aineita on korvattu viljalla. Rehuvilja on edullinen raaka-aine, joka alentaa rehun kokonaishintaa. Ohra sisältää liukoista kuitua, joka huonontaa viljan sulavuutta. Liukoisen kuidun vaikutuksesta ruokasula muuttuu viskoosiksi geeliksi, uloste muuttuu sitkeäksi ja tahraavaksi. Turkiseläinrehuun käytettävä vilja on suurelta osin joko esikypsytettyä tai puuroksi keitettyä. Pyrittäessä viljan käytön maksimointiin on selvitettävä käsittelymenetelmien vaikutus viljan sulavuuteen
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys
Julkaisusarja
Volyymi
Numero
Sivut
[9 p.]