Luke
 

Inclusion of wheat bran in barley-soybean meal diets with different phosphorus levels for growing-finishing pigs I. Effects on nutrient digestibility and mineral balances in finishing pigs

Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1994
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Sulavuus- ja tasekokeessa tutkittiin, parantaako vehnäleseen fytaasi ohrasta ja soijasta peräisin olevan fosforin hyväksikäyttöä ja voidaanko sillä näin ollen osittain tai kokonaan korvata rehuun normaalisti lisättävä epäorgaaninen fosfori. Vehnälese ei parantanut merkitsevästi fosforin hyväksikäyttöä. Kuitenkin fosforin sulavuus ja pidättyminen paranivat hieman ruokinnalla, jonka fosforitaso oli matala, kun siihen oli lisätty vehnälesettä. Vehnäleseen vaikutus muiden kivennäisten sulavuuteen ja pidättymiseen jäi vähäiseksi. Fosforitasolla oli kivennäisten sulavuuteen ja pidättymiseen suurempi vaikutus. Tuhkan sulavuus pysyi muuttumattomana eri ruokinnoilla. Kuiva-aineen ja orgaanisen aineen sulavuus heikkenivät vehnäleseen vaikutuksesta. Typen imeytymis-% oli korkeampi (p<0.01) vehnälesedieeteillä. Vehnälese näytti alentavan typen pidättymistä korkeimmalla ja keskinkertaisella fosforitasolla, mutta matalalla ei. Fosforipäästöjä ajatellen matalafosforinen, vehnälesettä sisältävä ruokinta osoittautui parhaaksi: ulosteiden fosforitaso oli alhaisin ja fosforin pidättymis-% oli korkein. Tulosten perusteella vehnäleseen käyttö sikojen rehuseoksissa fosforin hyväksikäytön parantamiseksi ei kuitenkaan näytä lupaavalta

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

3

Numero

1

Sivut

Sivut

27-39

ISSN

0789-600X

DOI