Biological quality of fermented fish offal and chicken by-products
Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1995
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Tutkimuksessa selvitettiin fermentoitujen kala- ja kanajätteiden biologista laatua. Tutkituille jätteille määritettiin laatuindeksi, jonka määrittämiseksi analysoitiin tärkeät vapaat aminohapot ja niitä vastaavat biogeeniset aminit. Näytteet analysoitiin ryhmäerottelu-menetelmällä, joka perustuu ioninvaihtokromatografiaan. Biologinen laatu tutkittiin näytteistä, jotka olivat eri bakteeriviljelmistä, erikokoisista siirrostuksista ja erilaisilta kasvualustoilta. Hidas tai epätäydellinen fermentaatio aiheutti biogeenisten aminien, erityisesti tyramiinin, määrän kasvun ja lopputuloksena oli alhainen laatuindeksi. Nopean alkufermentaation ja jatkuvan vakaan neljän viikon fermentaation seurauksena oli alhainen biogeenisten aminien pitoisuus, korkea vapaiden aminohappojen pitoisuus ja korkea laatuindeksi. Alaniinipitoisuuden todettiin olevan käytännöllinen proteolyysin arviointiväline. Lisäksi muutokset alaniinipitoisuudessa vaikuttivat laatuindeksiin. Maitohappopitoisuus ja redox-potentiaali soveltuivat kaikkein parhaiten fermentoitujen kala- ja kanajätteiden biologisen laadun arviointiin.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Agricultural Science in Finland
Volyymi
4
Numero
1
Sivut
Sivut
27-33
ISSN
0789-600X