Ilmastovaikutusaineisto ruokapalvelusektorille : Aineiston tuottamisen menetelmät
Kyttä, Venla; Lindfors, Kim; Saarinen, Merja; Vorne, Virpi (2024)
Kyttä, Venla
Lindfors, Kim
Saarinen, Merja
Vorne, Virpi
Julkaisusarja
Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus
Numero
75/2024
Sivut
12 s.
Luonnonvarakeskus
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-961-1
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-961-1
Tiivistelmä
Ravintola-alalla on keskeinen rooli kestävän ruoan kulutuksen edistämisessä tarjoamalla kestäviä ateriavaihtoehtoja ja muokkaamalla kuluttajien mieltymyksiä. Edistääkseen ravintoloiden ilmastotyötä Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut avoimen ilmastovaikutusdatan, joka kattaa yli 1 200 raaka-ainetta. Aineisto on tuotettu elinkaariarvioinnilla (Life Cycle Assessment, LCA), jolloin ilmastovaikutukset kattavat raaka-aineiden elinkaaren aikana syntyneet kasvihuonekaasupäästöt maatalouden tuotantopanosten valmistuksesta aina tukkukauppaan asti. Aineistossa on huomioitu sekä kotimainen että ulkomainen tuotanto, ja julkaistu datasetti sisältää näiden ilmastovaikutusten painotetun keskiarvon. Aineisto on lisäksi yhteensopiva Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän elintarvikkeiden kansallisen koostumustietopankki Finelin kanssa. Tässä raportissa esitetään datan tuottamiseen käytetyt menetelmät ja taustat.
Collections
- Julkaisut [87052]