Tietopaketti työterveyshuollolle ─ Perunanviljely
Elstob, Tea; Heikkilä, Anna-Maija; Mattila, Tiina; Ovaska, Ulla; Serenius, Marjo; Tuure, Veli-Matti; Vänninen, Irene (2020)
Elstob, Tea
Heikkilä, Anna-Maija
Mattila, Tiina
Ovaska, Ulla
Serenius, Marjo
Tuure, Veli-Matti
Vänninen, Irene
Julkaisusarja
Luke Tietokortti
Sivut
2 s.
Luonnonvarakeskus
2020
© Luonnonvarakeskus
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20201210100161
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20201210100161
Tiivistelmä
Pohjanmaan maakunnissa viljellään 2/3 Suomessa myytävästä ruokaperunasta. Varhaisperunasta suuri osa tuotetaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa on erikoistuttu tärkkelysperunan tuotantoon. Perunantuottajien lukumäärä vähenee 5–8 % vuosittain. Vuonna 2020 perunan viljelyala oli tilastointihistorian pienin, 21 200 ha.
Collections
- Julkaisut [85546]