Haku
Viitteet 1-6 / 6
Juolavehnävaltainen säilörehu lehmien ruokinnassa
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Juolavehnävaltaisen säilörehun kemiallinen koostumus ja sulavuus osoittautuivat MTT:n kokeessa timoteivaltaisen veroisiksi. Myös ensimmäisen sadon syönti ja maidontuotantovaikutus olivat samaa luokkaa. Toisen sadon ...
KarjaKompassi näyttää ruokinnan suunnan
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Nautakarjatilojen tuotannonohjaukseen kehitetään ProAgrian johdolla uutta KarjaKompassi-järjestelmää. Kotimaisen tutkimuksen tuloksena lypsylehmien rehunsyönti, rehuannoksen sulatus ja maidontuotanto on pystytty mallintamaan. ...
KarjaKompassi alkaa näyttää suuntaa
(Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Lypsykarjan tuotannon uutta suunnittelu- ja seurantaohjelmistoa sekä uusia palveluja luodaan KarjaKompassi-projektissa. Tähän mennessä projektissa on saatu valmiiksi osiot Rehuvaste ja Ruokinnan seuranta.
Myöhäinen ensiniitto pitää huomioida ruokinnassa
(Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Säilörehu on lehmien ruokinnan selkäranka. Nykysuositusten mukaan säilörehun ensimmäinen niitto pyritään tekemään kohtuullisen aikaisin. Suositusta voidaan olosuhteiden mukaan hieman väljentää, mutta silloin säilörehun ...
Räätälöity ruokavalio vähentää maidon rasvapitoisuutta ja pienentää metaanipäästöjä
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Maitorasvan säätely helpottaa lehmien energiavajetta
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Korkeatuottoiset lypsylehmät kärsivät usein energia-aineenvaihdunnan ongelmista. MTT:ssä tehtävässä nutrigenomiikkatutkimuksessa onnistuttiin räätälöimään dieetti, joka vähentää maidon rasvapitoisuutta noin 12 prosenttia.