Luke
 

Pellolta pöytään 2016 : Tilastoja elintarvikeketjusta

Luonnonvarakeskus, Luke
2017
All rights reserved
Copyright: Luonnonvarakeskus, Luke

URI

Kuvaus

Alkusanat Pellolta pöytään -julkaisu kokoaa yhteen Suomen elintarvikeketjun tilastoja elintarviketurvallisuuden näkökulmasta. Julkaisu ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2007. Tämä on järjestyksessään seitsemäs julkaisu ja samalla ensimmäinen verkkojulkaisu. Tähän julkaisuun on otettu mukaan ensimmäistä kertaa myös vastuullisuuden näkökulma. Pellolta pöytään -julkaisu pyrkii kuvaamaan käytettävissä olevien tilastotietojen avulla koko elintarvikeketjun alkutuotannosta kuluttajaan. Julkaisu sisältää tietoja mm. maatalous- ja elintarviketuotannosta, tuotantoeläinten hyvinvoinnista, kasvinterveydestä, luonnonmukaisesta tuotannosta sekä elintarvikevalvonnasta. Elintarvikeketjun toiminta perustuu raaka-aineiden tuotantoon ja jalostukseen. Ketjun toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi vastuullisuus ja elintarviketurvallisuuden valvonta ovat olennainen osa elintarvikeketjua. Jokapäiväinen elintarvikkeiden kulutus perustuukin luottamukseen koko elintarvikeketjua kohtaan. Julkaisu toimii oivallisena ensimmäisenä tietolähteenä haettaessa tilastotietoa elintarvikeketjusta. Tarkemmin tietoa löytyy julkaisussa mainituista alkuperäisistä lähteistä. Kokoomajulkaisun tiedot perustuvat Luonnonvarakeskuksen (Luken) Tilastopalveluiden sekä muiden elintarvikeketjua tilastoivien tiedontuottajien tilastoihin ja raportteihin. Luken tilastojen laatuselosteet ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta stat.luke.fi. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia sähköpostiosoitteeseen tietopalvelu@luke.fi. Tämän julkaisun päätoimittajana on toiminut tutkija Virpi Vorne ja projektipäällikkönä yliaktuaari Sirpa Karppinen. Projektin ohjausryhmään ovat kuuluneet Johanna Laiho-Kauranne, Tarja Kortesmaa, Anne Pihlanto ja Esa Katajamäki. Taiton viimeistelyn on tehnyt Irene Murtovaara. Kiitos kaikille julkaisun laadinnassa avustaneille.

ISBN

978-952-326-385-7

OKM-julkaisutyyppi

D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Julkaisusarja

Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus

Volyymi

Numero

20/2017

Sivut

106 s.

ISSN

2342-7647

DOI