Tables of composition and nutritional values of organically produced feed materials for pigs and poultry
Kyntäjä, Soile; Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Jalava, Taina (2014)
Kyntäjä, Soile
Partanen, Kirsi
Siljander-Rasi, Hilkka
Jalava, Taina
Julkaisusarja
MTT Raportti
Numero
164
Sivut
37 p.
MTT
2014
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-487-571-4
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-487-571-4
Tiivistelmä
Raportin tavoitteena on tuottaa tietoa luonnonmukaisesti tuotetuista rehuraaka-aineista sikojen ja siipikarjan ruokinnassa. Luonnonmukaisesti tuotetuista viljoista, palkokasveista, öljykasvien siemenistä, säilörehusta ja uusista rehuaineista analysoitiin kemiallinen koostumus. Uudet rehuaineet ovat tässä raportissa esparsetti, peltonätkelmä, soijapulppa (okara) sekä levät, hyönteiset ja simpukat.
Näytteistä analysoitiin kuiva-aine, tuhka, raakavalkuainen, raakarasva, raakakuitu, NDF, ADF, ligniini, tärkkelys, sokerit, aminohappokoostumus, kivennäiskoostumus, fytiinihappo ja fytaasiaktiivisuus. In vitro-sulavuudet määritettiin Boisenin ja Fernàndezin (1995, 1997) mukaan. Standardoidut aminohappojen ohutsuolisulavuudet määritettin Boisenin (2007) mukaisesti. Kaikki rehuaineet analysoitiin Maa- ja elintarviketalouden
tutkimuskeskuksen (MTT) laboratoriossa. Analyysitulosten vertailu eri maiden kesken
helpottuu, kun kaikki analyysit on tehty samassa paikassa samoin menetelmin. Rehuaineluettelo on koottu ICOPP- projektiin kuuluneista tutkimuksista. Raportin rehuaineet on luokiteltu ja numeroitu EU:n rehuaineluettelon mukaisesti.
Luonnonmukaisesti tuotetuista rehuraaka-aineista on usein puutteellisesti analyysitietoja tai joudutaan khuraaka-aineista on usei viljeltyjen rehuaineiden koostumustietoja. Raportin analyysitietoja voidaan kaaka-aineista on usein puutteellisesti analyysitietoja tai joudutaan khuraaka-ain
Sikojen ja siipikarjan rehujen rehuarvojen laskentaperusteet vaihtelevat huomattavasti Euroopan eri maissa. Tähän raporttiin on koottu rehuluettelon mukaiset rehujen rehuarvot laskettuina eri maiden rehuarvojärjestelmillä.
Sikojen energia- ja valkuaisarvot on ilmoitettu Ranskan, Hollannin ja Tanskan laskentaperusteiden mukaan. Lisäksi energia-arvot sioille on laskettu Englannin, Saksan ja Sveitsin energiaarvojärjestelmien mukaisesti. Siipikarjan energia-arvot ilmoitetaan raportissa Suomen ja Hollannin järjestelmän mukaan laskettuna. Organically produced cereals, legumes, oil seed products, forages, silages and new protein feedstuffs were analysed for nutrient composition. In this report, new high quality, protein rich feedstuffs included microalgae, insects and mussel meal. Protein feedstuffs also contained samples from less known plant feed materials for pigs and poultry, such as sainfoin seeds with hulls or dehulled, grass pea seeds and
soybean by-product okara.
Feed samples were analysed for dry matter, ash, crude protein, ether extract, crude fibre, neutral and acid detergent fibre, lignin, starch, sugars, amino acids, minerals, phytic acid, phytase activity and in vitro digestibilities according to Boisen and Fernàndez (1995, 1997) to predict the standardised ileal digestibility
of amino acids (Boisen 2007). MTT, Agrifood Research Finland, analysed all the feed ingredients that were used in the feeding experiments throughout the ICOPP project. By having all samples analysed in the same place, and using the same methodology, it is possible to compare feed ingredients and transfer the results from country to country.
Furthermore, there is often lack of information concerning analysed nutrient composition of organically produced feed materials. Information in this report can be used in feed optimisation for pigs and poultry on farms and by feed manufactures. Feedstuff names have been compiled based on EU feed catalogue
(EU 575/2011).
The calculation of feed energy values for pigs and poultry differs between European countries. In this report, the nutrient contents are translated into the feeding values according to feed evaluation systems used in different European countries. This report contains energy and protein values for pigs based on the
French, Dutch and Danish feed evaluation systems. Energy values of feeds were also calculated according the British, German and Swiss feed evaluation systems. Energy values for poultry were presented according to the Finnish and Dutch feed evaluation systems.
Näytteistä analysoitiin kuiva-aine, tuhka, raakavalkuainen, raakarasva, raakakuitu, NDF, ADF, ligniini, tärkkelys, sokerit, aminohappokoostumus, kivennäiskoostumus, fytiinihappo ja fytaasiaktiivisuus. In vitro-sulavuudet määritettiin Boisenin ja Fernàndezin (1995, 1997) mukaan. Standardoidut aminohappojen ohutsuolisulavuudet määritettin Boisenin (2007) mukaisesti. Kaikki rehuaineet analysoitiin Maa- ja elintarviketalouden
tutkimuskeskuksen (MTT) laboratoriossa. Analyysitulosten vertailu eri maiden kesken
helpottuu, kun kaikki analyysit on tehty samassa paikassa samoin menetelmin. Rehuaineluettelo on koottu ICOPP- projektiin kuuluneista tutkimuksista. Raportin rehuaineet on luokiteltu ja numeroitu EU:n rehuaineluettelon mukaisesti.
Luonnonmukaisesti tuotetuista rehuraaka-aineista on usein puutteellisesti analyysitietoja tai joudutaan khuraaka-aineista on usei viljeltyjen rehuaineiden koostumustietoja. Raportin analyysitietoja voidaan kaaka-aineista on usein puutteellisesti analyysitietoja tai joudutaan khuraaka-ain
Sikojen ja siipikarjan rehujen rehuarvojen laskentaperusteet vaihtelevat huomattavasti Euroopan eri maissa. Tähän raporttiin on koottu rehuluettelon mukaiset rehujen rehuarvot laskettuina eri maiden rehuarvojärjestelmillä.
Sikojen energia- ja valkuaisarvot on ilmoitettu Ranskan, Hollannin ja Tanskan laskentaperusteiden mukaan. Lisäksi energia-arvot sioille on laskettu Englannin, Saksan ja Sveitsin energiaarvojärjestelmien mukaisesti. Siipikarjan energia-arvot ilmoitetaan raportissa Suomen ja Hollannin järjestelmän mukaan laskettuna.
soybean by-product okara.
Feed samples were analysed for dry matter, ash, crude protein, ether extract, crude fibre, neutral and acid detergent fibre, lignin, starch, sugars, amino acids, minerals, phytic acid, phytase activity and in vitro digestibilities according to Boisen and Fernàndez (1995, 1997) to predict the standardised ileal digestibility
of amino acids (Boisen 2007). MTT, Agrifood Research Finland, analysed all the feed ingredients that were used in the feeding experiments throughout the ICOPP project. By having all samples analysed in the same place, and using the same methodology, it is possible to compare feed ingredients and transfer the results from country to country.
Furthermore, there is often lack of information concerning analysed nutrient composition of organically produced feed materials. Information in this report can be used in feed optimisation for pigs and poultry on farms and by feed manufactures. Feedstuff names have been compiled based on EU feed catalogue
(EU 575/2011).
The calculation of feed energy values for pigs and poultry differs between European countries. In this report, the nutrient contents are translated into the feeding values according to feed evaluation systems used in different European countries. This report contains energy and protein values for pigs based on the
French, Dutch and Danish feed evaluation systems. Energy values of feeds were also calculated according the British, German and Swiss feed evaluation systems. Energy values for poultry were presented according to the Finnish and Dutch feed evaluation systems.
Collections
- MTT Raportti [186]