Ekspanderprosessoinnin vaikutus viljan ja sen sivutuotteiden rehuarvoon
Laurinen, Pasi; Valaja, Jarmo; Siljander-Rasi, Hilkka; Näsi, Matti (1995)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Laurinen, Pasi
Valaja, Jarmo
Siljander-Rasi, Hilkka
Näsi, Matti
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Numero
888
Sivut
p. 132-137
Maaseutukeskusten Liitto
1995
Tiivistelmä
Ekspanderprosessoinnilla ei pystytä parantamaan ohran tai vehnäleseiden kokonaissulavuutta ja raakaproteiinin hyväksikäyttöä kasvavilla lihasioilla. Prosessointi ei myöskään vaikuta sikojen kasvuun, rehun hyväksikäyttöön tai ruhojen teuraslaatuun, joten dieetin rehuarvo ei parane. Vehnäleseitä sisältävän dieetin raakaproteiinin sulavuus on huonompi kuin ohra-soija dieetin, mutta imeytyneen proteiinin käyttökelpoisuus on yhtä hyvä. Myös muiden ravintoaineiden sulavuus on huonompi, mistä johtuen siat kasvavat hitaammin ja rehuhyötysuhde (rehu kg/lisäkasvu kg) on huonompi.
Collections
- Julkaisut [86347]