Ekspanderprosessoinnin vaikutus viljan ja sen sivutuotteiden rehuarvoon
Maaseutukeskusten Liitto
1995
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Ekspanderprosessoinnilla ei pystytä parantamaan ohran tai vehnäleseiden kokonaissulavuutta ja raakaproteiinin hyväksikäyttöä kasvavilla lihasioilla. Prosessointi ei myöskään vaikuta sikojen kasvuun, rehun hyväksikäyttöön tai ruhojen teuraslaatuun, joten dieetin rehuarvo ei parane. Vehnäleseitä sisältävän dieetin raakaproteiinin sulavuus on huonompi kuin ohra-soija dieetin, mutta imeytyneen proteiinin käyttökelpoisuus on yhtä hyvä. Myös muiden ravintoaineiden sulavuus on huonompi, mistä johtuen siat kasvavat hitaammin ja rehuhyötysuhde (rehu kg/lisäkasvu kg) on huonompi.
ISBN
951-808-034-8
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Volyymi
Numero
888
Sivut
Sivut
p. 132-137
ISSN
0789-9661