Lihasikojen rehun aminohappotäydennykset ja vaiheruokinta typpipäästöjen vähentäjinä
Maaseutukeskusten Liitto
1995
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Aminohappotäydennysten avulla tapahtuvan raakavalkuaispitoisuuden alentamisen sekä valkuaisvaiheruokinnan avulla voidaan selvästi vähentää lihasikatuotannon typpipäästöjä huonontamatta tuotantotuloksia. Lysiini- ja treoniinilisäyksillä pystyttiin vähentämään typen eritystä 30 % ja kolmivaiheruokinnalla noin 5 %. Tehokkainta typen hyväksikäyttö on, jos molemmat tavat yhdistetään. Ruokintamuotojen käytännön yleistymistä hidastavat aminohappojen kalleus sekä useamman rehuseoksen vaatimat siilojärjestelyt.
ISBN
951-808-034-8
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Volyymi
Numero
888
Sivut
Sivut
p. 96-100
ISSN
0789-9661