Lihasikojen rehun aminohappotäydennykset ja vaiheruokinta typpipäästöjen vähentäjinä
Valaja, Jarmo; Siljander-Rasi, Hilkka (1995)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Valaja, Jarmo
Siljander-Rasi, Hilkka
Julkaisusarja
Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja
Numero
888
Sivut
p. 96-100
Maaseutukeskusten Liitto
1995
Tiivistelmä
Aminohappotäydennysten avulla tapahtuvan raakavalkuaispitoisuuden alentamisen sekä valkuaisvaiheruokinnan avulla voidaan selvästi vähentää lihasikatuotannon typpipäästöjä huonontamatta tuotantotuloksia. Lysiini- ja treoniinilisäyksillä pystyttiin vähentämään typen eritystä 30 % ja kolmivaiheruokinnalla noin 5 %. Tehokkainta typen hyväksikäyttö on, jos molemmat tavat yhdistetään. Ruokintamuotojen käytännön yleistymistä hidastavat aminohappojen kalleus sekä useamman rehuseoksen vaatimat siilojärjestelyt.
Collections
- Julkaisut [86867]