Lanttu (Brassica × radice-rapi)
MTT
2006
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Nauriin tavoin lanttu on ollut merkityksellinen ravintoaine. Sen kaskinaurista vaateliaampi viljelytapa, pidempi kasvukausi ja savipitoiseen maahan sopeutuma rajoittivat lantun viljelyn pinta-aloja ja viljelyalueita vanhan maatalouden aikoina. Perunan viljelyn yleistyminen talonpoikaiston keskuudessa 1900-luvulle tultaessa vähensi sekä lantun että nauriin viljelyä ihmisravinnoksi. Lanttu on lajiristeytymänä allotetraploidinen, 2n = 38. Lantun kotiseutuna lajilla on Suomella suuri kulttuurihistoriallinen merkitys.
ISBN
952-487-036-3
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maa- ja elintarviketalous
Volyymi
Numero
85
Sivut
Sivut
s. 38-45
ISSN
1458-5073