Luke
 

Lanttu (Brassica × radice-rapi)

met85.pdf
1.19 MB

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Nauriin tavoin lanttu on ollut merkityksellinen ravintoaine. Sen kaskinaurista vaateliaampi viljelytapa, pidempi kasvukausi ja savipitoiseen maahan sopeutuma rajoittivat lantun viljelyn pinta-aloja ja viljelyalueita vanhan maatalouden aikoina. Perunan viljelyn yleistyminen talonpoikaiston keskuudessa 1900-luvulle tultaessa vähensi sekä lantun että nauriin viljelyä ihmisravinnoksi. Lanttu on lajiristeytymänä allotetraploidinen, 2n = 38. Lantun kotiseutuna lajilla on Suomella suuri kulttuurihistoriallinen merkitys.

ISBN

952-487-036-3

OKM-julkaisutyyppi

B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Maa- ja elintarviketalous

Volyymi

Numero

85

Sivut

Sivut

s. 38-45

ISSN

1458-5073

DOI