Fysiologisesti tuotettu erikoismaito melatoniinimaito
Valtonen, Maija; Voutilainen, Merja (1999)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Valtonen, Maija
Voutilainen, Merja
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Numero
55
Sivut
95-100
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tiivistelmä
Tutkimukset osoittivat, että tavallisissa suomalaisissa tuotanto-olosuhteissa on mahdollista tuottaa yömaitoa , jonka sisältämällä melatoniinilla on yömaitoa pitkään käytettäessä positiivisia vaikutuksia koe-eläinten terveyteen. Lypsyn tulee tapahtua alle 100 luksin valaistuksessa pimeän aikana. Melatoniini säilyy maidossa sitä keitettäessä ja pakastettaessa ja melatoniinia löytyy edelleen prosessoiduissa maitotaloustuotteissa. Koska melatoniini kulkeutuu maidossa pääasiassa proteiinien mukana, on mahdollista kehittää tavallista maitoa runsaammin melatoniinia sisältäviä tuotteita. Yömaidon positiiviset vaikutukset tulee vielä osoittaa ihmisellä, jotta sitä voidaan markkinoida terveysvaikutteisena elintarvikkeena.
Collections
- Julkaisut [86920]