Luke
 

Fysiologisesti tuotettu erikoismaito melatoniinimaito

Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tutkimukset osoittivat, että tavallisissa suomalaisissa tuotanto-olosuhteissa on mahdollista tuottaa yömaitoa , jonka sisältämällä melatoniinilla on yömaitoa pitkään käytettäessä positiivisia vaikutuksia koe-eläinten terveyteen. Lypsyn tulee tapahtua alle 100 luksin valaistuksessa pimeän aikana. Melatoniini säilyy maidossa sitä keitettäessä ja pakastettaessa ja melatoniinia löytyy edelleen prosessoiduissa maitotaloustuotteissa. Koska melatoniini kulkeutuu maidossa pääasiassa proteiinien mukana, on mahdollista kehittää tavallista maitoa runsaammin melatoniinia sisältäviä tuotteita. Yömaidon positiiviset vaikutukset tulee vielä osoittaa ihmisellä, jotta sitä voidaan markkinoida terveysvaikutteisena elintarvikkeena.

ISBN

951-729-542-1

OKM-julkaisutyyppi

B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Volyymi

Numero

55

Sivut

Sivut

95-100

ISSN

1238-9935

DOI