Fysiologisesti tuotettu erikoismaito melatoniinimaito
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Tutkimukset osoittivat, että tavallisissa suomalaisissa tuotanto-olosuhteissa on mahdollista tuottaa yömaitoa , jonka sisältämällä melatoniinilla on yömaitoa pitkään käytettäessä positiivisia vaikutuksia koe-eläinten terveyteen. Lypsyn tulee tapahtua alle 100 luksin valaistuksessa pimeän aikana. Melatoniini säilyy maidossa sitä keitettäessä ja pakastettaessa ja melatoniinia löytyy edelleen prosessoiduissa maitotaloustuotteissa. Koska melatoniini kulkeutuu maidossa pääasiassa proteiinien mukana, on mahdollista kehittää tavallista maitoa runsaammin melatoniinia sisältäviä tuotteita. Yömaidon positiiviset vaikutukset tulee vielä osoittaa ihmisellä, jotta sitä voidaan markkinoida terveysvaikutteisena elintarvikkeena.
ISBN
951-729-542-1
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Volyymi
Numero
55
Sivut
Sivut
95-100
ISSN
1238-9935