Tuottajien siivu ruoan hinnasta yhä pienempi
Niemi, Jyrki (2005)
Niemi, Jyrki
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
62
Numero
4(19.12.2005)
Sivut
2
Maaseudun Tulevaisuus
2005
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015354
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015354
Tiivistelmä
Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin kymmenen vuotta sitten, elintarvikkeiden hinnat putosivat keskimäärin 11 prosenttia, vaikka arvonlisäveroa korotettiin väliaikaisesti 12:sta 17:ään prosenttiin. Hinnanalennuksen aiheutti se, että maatalouden tuottajahinnat laskivat muiden jäsenmaiden tasolle ja elintarvikkeiden tuonti muista EU-maista vapautui. Etenkin vilja- ja lihatuotteiden hinnat laskivat rajusti.
Collections
- Julkaisut [85513]