Herne lisää lehmien maitotuotosta
Ahvenjärvi, Seppo; Vanhatalo, Aila; Jaakkola, Seija (2005)
Ahvenjärvi, Seppo
Vanhatalo, Aila
Jaakkola, Seija
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
62
Numero
2(13.6.2005)
Sivut
s. 6
Maaseudun Tulevaisuus
2005
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015314
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015314
Tiivistelmä
Märehtijät saavat herneestä hyvin valkuaistäydennystä silloin, kun perusrehuissa on liian vähän valkuaista pötsimikrobien tarpeisiin. Herne lisäsi viljaa ja leikettä väkirehuna saaneiden lypsylehmien maitotuotosta ja maidon valkuaistuotosta. Tämä perustui lisääntyneeseen pötsimikrobien typen saantiin, mikä johti parempaan rehun sulavuuteen ja syöntiin. Syönnin lisääntyminen johtui parantuneesta kuidun sulavuudesta, sillä herneen valkuainen tehosti kuidun pötsisulavuutta, mutta ei juurikaan lisännyt pötsistä virtaavan rehuvalkuaisen määrää.
Collections
- Julkaisut [86770]