Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Effect of dietary vitamin A level on performance, vitamin A content in the liver and leg weakness of growing finishing pigs

Alaviuhkola, Timo; Suomi, Kaija; Schulman, Axel (1992)

 
Tweet refworks
 

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.


Alaviuhkola, Timo
Suomi, Kaija
Schulman, Axel

Julkaisusarja
Agricultural Science in Finland

Volyymi
1

Numero
5

Sivut
471-475


Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Satakuusikymmentä Y-ja M-rotuista porsasta jaettiin neljään ruokintaryhmään. Porsaiden alkupaino oli keskimäärin 25 kg. Ryhmittelyssä otettiin huomioon porsaiden pahnuetausta ja sukupuoli. Ennen koetta porsaat oli ruokittu kaupallisella täysrehulla ad libitum. Kokeessa porsaat ruokittiin ohralla ja kaupallisella tiivisteellä, jossa ei ollut A-vitamiinilisäystä. Tiiviste-viljaseoksen A-vitamiiniaktiivisuudeksi mitattiin 646 ky/kg. Kaupallisesta A-vitamiinivalmisteesta tehtiin väkevyydeltään erilaisia esiseoksia, joita lisättiin vilja-tiivisteseoksiin siten, että lopullisiin seoksiin saatiin 0, 1000, 3000 ja 50000 ky:ä A-vitamiinia kilossa ilmakuivaa rehua. Kolme porsasta teurastettiin kokeen alussa. Niiden maksan A-vitamiinipitoisuus oli 7.3-10.2 mg/100 g tuoretta maksaa. Rehun A-vitamiinipitoisuudella ei ollut vaikutusta sikojen kasvuun tai rehun hyväksikäyttöön sikojen kasvaessa 25:stä 95:een kiloon. Puutos- tai hypervitaminoosioireita ei voitu silmämääräisesti havaita. Jalkojen kunnossa tai eläinten liikkumisessa ei havaittu eroja ryhmien välillä. Maksan A-vitamiinipitoisuudessa oli erittäin merkitsevät erot ryhmien keskiarvojen välillä. Nivelpintatarkastelussa suurinkaan A-vitamiinitaso ei näyttänyt lisäävän osteokondroosia. Tulos osoitti että lihasiat selviytyvät runsaiden porsasajan A-vitamiinivarastojen turvin noin kolmen kuukauden pituisen lihasikajakson ilman näkyviä puutosoireita. Maksan varastot kuluvat kuitenkin liian vähäisiksi, ellei rehu sisällä vähintään 3000 ky:ä A-vitamiinia kilossa.
 
Collections
  • Julkaisut [81061]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste