Luke
 

The effect of drying and partial neutralization of grass silage on voluntary intake by sheep

Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science|Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tutkimuksessa selvitettiin säilörehun neutraloinnin ja kuivauksen vaikutusta säilörehun syöntiin lampailla. Tutkimus tehtiin neljällä kastroidulla pässillä 4 x 4 latinalaisen neliön mukaan. Kuivatun säilörehun kuiva-ainepitoisuus oli 81,6 %. Neutralointitasoja oli kaksi. Säilörehuun lisättiin joko 8 g tai 16 g natriumbikarbonaattia (NAHCO 3) rehukiloa kohti. Alempi neutralointitaso nosti säilörehun pH:n 3,95:stä 4,36:een ja korkeampi taso 5,57:ään. Sekä säilörehun kuivaaminen että 16 gramman NAHCO 3 määrä lisäsivät merkitsevästi (P<0,05) kuiva-aineen syöntiä lampailla. Keskimääräinen syönti kuivatulla säilörehulla oli 71,4 g ka/kg W0,75, 16 gramman neutralointitasolla 62,7 g ka/ kg W0,75, 8 gramman neutralointitasolla 53,4 g ka/kg W0,75 ja käsittelemättömällä säilörehulla 52,4 g ka/ kg W0,75. Kuivatulla säilörehulla lampaat saivat merkitsevästi (P<0,05) enemmän sekä valkuaista että energiaa kuin muilla rehuilla. Syötyä rehun kuiva-ainekiloa kohti keskimääräinen vedenjuonti oli kuivalla rehulla 2,4 kg ja käsittelemättömällä rehulla 0,7 kg.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

1

Numero

2

Sivut

Sivut

189-194

ISSN

0789-600X

DOI