Evaluation of undehydrated barley feed fractions and dried oat feed fractions from integrated starch-ethanol process in diets of growing pigs
Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Tutkimuksessa selvitettiin yhdistetystä tärkkelys-etanolituotannosta saatavan kuivaamattoman ohravalkuisrehun, ohravalkuis-ohrarehuseoksen ja tärkkelysrankin sekä kuivatun ohrarehun, kauravalkuisrehun ja kaurakuidun rehuarvoa lihasikojen ruokinnassa. Tuoreet rehujakeet oli säilötty natriumbentsoaatilla, 2 g/kg. Rehujakeiden ravintoaineiden sulavuutta ja valkuaisen hyväksikäyttöä tutkittiin neljässä sikojen sulavuus- ja typpitasekokeessa. Rehujakeista analysoitiin normaalien koostumusmääritysten lisäksi myös aminohappojen ja rasvahappojen pitoisuudet. Ohravalkuisrehun valkuisen sulavuus oli korkeampi kuin tärkkelysrankin ja samoin sikojen typen pidättyminen oli ohra-ohravalkuisrehudieetillä korkeampi kuin ohratärkkelysrankkidieetillä. Kauravalkuisrehun sulavuus oli korkea. Ohrarehun ravintoaineiden sulavuus oli alempi kuin kaurakuidun. Ohrarehulisäys alensi dieetin valkuisen sulavuutta ja hyväksikäyttöä. Proteiinipitoisten rehujakeiden energia-arvot olivat korkeita, 1.26-1.60 RY/kg KA, kun taas kuitupitoisten jakeiden olivat huomattavasti alempia.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Agricultural Science in Finland
Volyymi
1
Numero
3
Sivut
Sivut
291-301
ISSN
0789-600X