Luke
 

Evaluation of undehydrated barley feed fractions and dried oat feed fractions from integrated starch-ethanol process in diets of growing pigs

Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Tutkimuksessa selvitettiin yhdistetystä tärkkelys-etanolituotannosta saatavan kuivaamattoman ohravalkuisrehun, ohravalkuis-ohrarehuseoksen ja tärkkelysrankin sekä kuivatun ohrarehun, kauravalkuisrehun ja kaurakuidun rehuarvoa lihasikojen ruokinnassa. Tuoreet rehujakeet oli säilötty natriumbentsoaatilla, 2 g/kg. Rehujakeiden ravintoaineiden sulavuutta ja valkuaisen hyväksikäyttöä tutkittiin neljässä sikojen sulavuus- ja typpitasekokeessa. Rehujakeista analysoitiin normaalien koostumusmääritysten lisäksi myös aminohappojen ja rasvahappojen pitoisuudet. Ohravalkuisrehun valkuisen sulavuus oli korkeampi kuin tärkkelysrankin ja samoin sikojen typen pidättyminen oli ohra-ohravalkuisrehudieetillä korkeampi kuin ohratärkkelysrankkidieetillä. Kauravalkuisrehun sulavuus oli korkea. Ohrarehun ravintoaineiden sulavuus oli alempi kuin kaurakuidun. Ohrarehulisäys alensi dieetin valkuisen sulavuutta ja hyväksikäyttöä. Proteiinipitoisten rehujakeiden energia-arvot olivat korkeita, 1.26-1.60 RY/kg KA, kun taas kuitupitoisten jakeiden olivat huomattavasti alempia.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

1

Numero

3

Sivut

Sivut

291-301

ISSN

0789-600X

DOI