Luke
 

The influence of partial replacement of barley with dietary fat sources on growth and feed convertion efficiency of growing bulls

Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Kasvavilla ay- ja fr-sonneilla suoritetussa 256 päivän pituisessa ruokintakokeessa oli 24 sonnia, joiden keskimääräinen elopaino kokeen alussa oli 123 kg. Eläimet olivat rajoitetulla ruokinnalla ja saivat 85 g kuiva-ainetta metabolista elopainokiloa kohti. Karkearehuna oli heinä, väkirehuna ohra, josta korvattiin osa erilaisilla rasvoilla. Dieetin väkirehukorsirehusuhde oli 45:55. Kontrolliryhmällä väkirehu oli ohraa, RSO-ryhmällä 32 % ohrasta korvattiin 5 %:lla rypsiöljyä, CaSFA-ryhmässä sama määrä ohraa korvattiin 5 %:lla palmuöljyn kalsiumrasvahapposuoloja, ja TS-ryhmässä ohraa korvattiin 5 % :Ila talia. Rasvan sisällyttäminen ruokintaan alensi lievästi rehunsyöntiä ja energiansaantia kaikissa rasvaryhmissä. Dieetin orgaanisen aineen, raakavalkuaisen tai solunseinämäaineiden sulavuuteen rasvoilla ei ollut vaikutusta. Keskimääräiset lisäkasvut olivat 1.20, 1.05, 1.05 ja 1.08 kg/d kontrolli, RSO-, CASFA- ja TS-ryhmissä, erot eivät olleet merkitseviä. Myöskään rehun muuntosuhteessa ei dieettien välillä ollut merkitsevää eroa (3.91, 4.20, 4.44 ja 4.33 ry/lisäkasvukg). Ruhon laatu- tai maittavuusarvostelussa ei tullut eroja dieettien välille. Longissimus dorsi -lihaksen rasvan koostumus analysoitiin. RSO- ja TS-dieetit lisäsivät öljy- ja steariinihappojen osuutta rasvassa.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

1

Numero

3

Sivut

Sivut

267-278

ISSN

0789-600X

DOI