Protein utilization responses of growing pigs to supplemental lysine as liquid versus crystalline forum in barley-barley protein diet
Näsi, Matti (1992)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Näsi, Matti
Julkaisusarja
Agricultural Science in Finland
Volyymi
1
Numero
2
Sivut
215-223
Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1992
Tiivistelmä
Tutkimuksessa selvitettiin nestemäisen ja kiteisen puhtaan lysiinin lisäysten vaikutusta ohra-ohravalkuaisdieetillä ruokittujen lihasikojen valkuaisen hyväksikäyttöön. Tutkimus tehtiin 8 x 8 latinalaisella neliönä 30-100 kg elopainoisilla lihasioilla. Rehun raakavalkuaispitoisuus oli kaikissa kahdeksassa koerehuseoksessa sama 160 g/kg. Lysiinitäydennykset olivat 1, 2 ja 3 g/kg puhtaana lysiininä kumpaakin lysiinilähdettä käytettäessä. Seosten kokonaislysiinipitoisuudet olivat 5.5 g/kg täydentämättömässa seoksessa ja vastaavasti 6.5, 7.5 ja 8.5 g/kg täydennetyissä rehuseoksissa. Vertailuseoksena oli soija-ohraseos, jossa oli 7.4 g/kg lysiiniä. Lysiinilisäyksellä verrattuna täydentämättömään dieettiin oli merkitsevä vaikutus moniin valkuaisen hyväksikäyttöä kuvaaviin tunnuslukuihin. Lysiinin lisääminen paransi lineaarisesta typen pidättymistä ja valkuaisen biologista arvoa sekä vähensi virtsan typen ja urean eritystä. Sikojen typpitase parani keskimäärin 10 % lisättyä lysiiniä g/kg kohti. Lysiinilähteiden välillä ei ollut eroa. Soija-ohraseoksella ruokittujen sikojen ja vastaavalla lysiintasolla olleiden ohra-ohravalkuaisella ruokittujen sikojen valkuaisen hyväksikäytössä ei ollut eroja. Tutkimuksen tulosten mukaan lysiinitäydennyksellä voitiin viljavalkuaisen biologista arvoa parantaa samaan tasoon kuin viljan ja soijan seos.
Collections
- Julkaisut [86800]