Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskuksen julkaisut
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Tutkimus tukee alueellista perunantuotantoa

Hakkola, Heikki; Virtanen, Elina (2000)

 
Avaa tiedosto
mtt-kjak-v57n3s07.pdf (66.67Kt)
Lataukset 


Hakkola, Heikki
Virtanen, Elina

Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö

Volyymi
57

Numero
3(18.4.2000)

Sivut
7


Maaseudun Tulevaisuus
2000
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Pohjois-Pohjanmaa on merkittävä siemen-, ruoka- ja ruokateollisuusperunan tuotantoalue. Yli puolet Suomessa käytettävästä sertifioidusta siemenperunasta tuotetaan tällä High Grade -alueella. Myös ruoka- ja ruokateollisuusperunaa markkinoidaan koko maahan. Kaikkien tuotantosuuntien perunaa viedään lisäksi ulkomaille yhä enemmän. Suomessa perunantuotannon alueelliset erot ovat suuria niin pinta-alojen kuin viljelyolojenkin suhteen. Viljelymaiden maalajit ja ravinnetilat vaihtelevat, ja se vaikuttaa perunan laatuun. Esimerkiksi perunarupi aiheuttaa joillakin alueilla taloudellisesti suuriakin menetyksiä. Pohjois-Pohjanmaalla maassa on tyypillisesti vähän kalsiumia ja paljon magnesiumia.
Collections
  • Julkaisut [87088]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus