Luke
 

Tutkimus tukee alueellista perunantuotantoa

Maaseudun Tulevaisuus
2000

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Pohjois-Pohjanmaa on merkittävä siemen-, ruoka- ja ruokateollisuusperunan tuotantoalue. Yli puolet Suomessa käytettävästä sertifioidusta siemenperunasta tuotetaan tällä High Grade -alueella. Myös ruoka- ja ruokateollisuusperunaa markkinoidaan koko maahan. Kaikkien tuotantosuuntien perunaa viedään lisäksi ulkomaille yhä enemmän. Suomessa perunantuotannon alueelliset erot ovat suuria niin pinta-alojen kuin viljelyolojenkin suhteen. Viljelymaiden maalajit ja ravinnetilat vaihtelevat, ja se vaikuttaa perunan laatuun. Esimerkiksi perunarupi aiheuttaa joillakin alueilla taloudellisesti suuriakin menetyksiä. Pohjois-Pohjanmaalla maassa on tyypillisesti vähän kalsiumia ja paljon magnesiumia.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

D1 Artikkeli ammattilehdessä

Julkaisusarja

Koetoiminta ja käytäntö

Volyymi

57

Numero

3(18.4.2000)

Sivut

Sivut

7

ISSN

0355-0990

DOI