Käsittelyn vaikutus viljan sulavuuteen sinikettujen rehussa
Nenonen, Nita; Sepponen, Juhani; Rekilä, Teppo (2004)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Nenonen, Nita
Sepponen, Juhani
Rekilä, Teppo
Sivut
[9 p.]
2004
Tiivistelmä
Turkiseläinrehu valkuaispitoisuutta on alennettu viime vuosina kustannus- ja ympäristösyistä. Valkuaisraaka-aineita on korvattu viljalla. Rehuvilja on edullinen raaka-aine, joka alentaa rehun kokonaishintaa. Ohra sisältää liukoista kuitua, joka huonontaa viljan sulavuutta. Liukoisen kuidun vaikutuksesta ruokasula muuttuu viskoosiksi geeliksi, uloste muuttuu sitkeäksi ja tahraavaksi. Turkiseläinrehuun käytettävä vilja on suurelta osin joko esikypsytettyä tai puuroksi keitettyä. Pyrittäessä viljan käytön maksimointiin on selvitettävä käsittelymenetelmien vaikutus viljan sulavuuteen
Collections
- Julkaisut [86920]