Haku
Viitteet 1-8 / 8
Meat bone meal as fertiliser for barley and oat
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
The traditional production of mineral N and P fertilisers is unsustainable due its reliance on fossil fuels in the case of N, and on limited mineral resource stocks in the case of P. The use of alternative or complementary ...
Spring Cereals: From Dynamic Ideotypes to Cultivars in Northern Latitudes
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
Ideotyypillä tarkoitetaan kasvustoa, jossa yhdistyvät kaikki tarvittavat ja hyödylliset ominaisuudet hyvälaatuisen ja korkean sadon tuottamiseksi tietyssä kasvuympäristössä. Kasvuympäristön huomioiminen on erityisen ...
Are there indications of climate change induced increases in variability of major field crops in the northernmost European conditions?
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
Ilmastonmuutos lisää tuotannon epävarmuutta, koska sääolojen vaihtelu lisääntyy ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Satoerot suotuisien ja epäsuotuisien kasvukausien välillä korostuvat myös lajikkeiden sadontuottokyvyn ...
The phytotoxic effects and biodegradability of stored rapeseed oil and rapeseed oil methyl ester
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
Rypsiöljyä ja siitä valmistettua rypsimetyyliesteriä voidaan käyttää polttoaineena dieselmoottoreissa. Suomalaisilla maatiloilla näiden polttoaineiden käyttö on viimeisten vuosien aikana lisääntynyt. Käytön lisääntyessä ...
Seed quality effects on seedling emergence, plant stand establishment and grain yield in two-row barley
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
Kylvösiemenen itävyys ja elinvoima ovat tärkeitä tekijöitä orastuvuuden, kasvuston rakentumisen ja sadontuottokyvyn kannalta. Muuhun Eurooppaan verrattuna, sertifioidun kylvösiemenen käyttö on Suomessa vähäistä. Suurin ...
Improved extraction of prolamins for gluten detection in processed foods
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
Keliakia-analytiikan yksi tärkeimmistä osista on näytteiden sisältämien vehnän, ohran ja rukiin prolamiinien tehokas uutto ennen niiden pitoisuuden analysointia. Prolamiinien uuttuvuuteen vaikuttaa voimakkaasti elintarvikkeen ...
Prochloraz tolerance of Pyrenophora teres population in Finland
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
Ohranverkkolaikku on tärkein taudinaiheuttaja suomalaisessa ohranviljelyssä, ja se aiheuttaa aroilla ohralajikkeilla keskimäärin 40 % tautisuuden ja merkittäviä satotappioita. Tautia torjutaan siemenpeittauksella tai ...
Microbial protein synthesis, digestion and lactation responses of cows to grass or grass-red clover silage diet supplemented with barley or oats
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
Tutkimuksessa selvitettiin heinäkasvisäilörehun ja puna-apilapitoisen heinäkasvisäilörehun sekä ohran ja kauran vaikutusta pötsikäymiseen, ravintoaineiden virtaukseen ja sulatukseen sekä maitotuotokseen ja maidon koostumukseen. ...