Taloustohtori kertoo EU-maiden maatalouden kannattavuudesta - Latukka, Arto; Rantala, Olli (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
MTT:n Taloustohtori-verkkopalvelusta on saanut kesäkuusta lähtien maatalousyritysten kirjanpidon tietoverkoston (FADN) aineistoon perustuvat EU-jäsenmaiden maataloustulokset vuosilta 1989-2004. Palvelu löytyy osoitteesta www.mtt.fi/eufadn. Esimerkiksi vuodelta 2004 tietokannassa on 74 000 yrityksen tiedot, jotka painotettuina kuvaavat 4 miljoonan yrityksen keskiarvotuloksia. Suomen aineiston muodostavat kannattavuuskirjanpitotilat.
Keywords: Ma; kirjanpito; maatalouskirjanpito; maatalous; Euroopan unioni; vertailu; palvelut; kustannukset; kannattavuus