Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun - Mäki, Maarit; Pahkala, Eero; Tupasela, Tuomo; Saarisalo, Eeva; Heikkilä, Terttu; Jaakkola, Seija (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, lehmän geneettiset ominaisuudet juustonvalmistuksen kannalta, laktaatiovaihe, ruokinta, utareterveys ja maidon prosessointi. Tässä tutkimuksessa sadon merkitys maidon ja juustojen koostumukselle ja laadulle oli suurempi kuin korjuumenetelmän.
Keywords: Re; maidontuotanto; juustot; rehut; ruokinta; säilörehu; siilot; paalit; lehmät; lypsykarja; kannattavuus; sadonkorjuu; menetelmä; laatu; elintarvikkeiden laatu; hygienia