Laadukkaan porkkanan salaisuus löytyy maasta - Suojala-Ahlfors, Terhi; Vanhala, Petri; Nissinen, Anne; Tupasela, Tuomo (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Kotimainen porkkana on kaikenikäisten suosikkivihannes. Se sopii sellaisenaan naposteltavaksi ja ruoanlaittoon. Kuluttajille porkkanan laatu on ensisijaisesti makeutta ja mehukkuutta. Tärkeää on myös porkkanan napakka rakenne sekä ulkoinen kauppakunto. Näin todettiin MTT:n tutkimushankkeessa Vihannesten kuluttajalaadun parantaminen esimerkkinä porkkana.
Keywords: Ka; Ma; Porkkana; Sato; Laatu; Viljely; Viljelymenetelmät; Porkkanakemppi; Tuhoeläimet; Kasvinsuojelu; Varastointi; Varastotaudit; Ravinteet